woensdag 12 september 2007

Wilde westen - update

Politie pakt overvallers van supermarkt op

12 september 2007

De politie heeft twee mannen opgepakt die woensdagochtend een overval hebben gepleegd bij de Aldi aan de Maaskade in Rotterdam. Daarbij hebben agenten een waarschuwingsschot gelost.

Rond kwart voor negen stapten twee mannen een supermarkt aan de Maaskade op het Noordereiland binnen. Ze bedreigden tien à vijftien mensen met iets wat op een vuurwapen leek. Daarna gingen ze er op een scooter vandoor met een onbekend geldbedrag. De politie begon een achtervolging en reed de daders klem bij de Boompjes. De twee rende weg in de richting van Leuvehaven. Hierbij loste één van de agenten een waarschuwingsshot. De twee konden verderop bij een partyboot worden gepakt. Eén van de mannen gooide daar 'iets' in het water. De mannen zijn 17 en 19 jaar en komen beide uit Rotterdam.

Duikers van de politie zijn een zoektocht begonnen naar het voorwerp. Inmiddels is het voorwerp uit het water gehaald. Eén agente moest naar het ziekenhuis met enkelletsel. Zij struikelde tijdens de achtervolging van de overvallers.

blog comments powered by Disqus